ביטוח מלא עם ביטול השתתפות – SCDW
אחד הפרמטרים שמשפיעים על המחיר של השכרת הרכב הוא סוג הביטוח שחברת השכרה מספקת. כאמור, כל לקוחותיי מכוסים בביטוח הרחב ביותר שנקראה SCDW ובפשטות – ביטוח מלא עם ביטול השתתפות.
אנסה להרחיב על הביטוח המדובר:
SCDW = Super Collision Damage Waiver
זה אומר שאתם מכוסים ומוגנים מתשלום של השתתפות עצמית במקרה של תאונה (גם תאונה עצמית), גניבה או כל דבר אחר שיכול להגרם לרכב במהלך שימוש סביר. בעקרון, אין משהו יותר מקיף מביטוח זה, אבל גם כאן יש הסתייגויות ודברים שלא מכוסים , כמו למשל:
- אובדן מפתחות או מסמכי הרכב
- תיקון והוצאות שקשורות לכך בעקבות תדלוק שגוי (בדרך כלל זה קורה כשמתבלבלים ומתדלקים רכב דיזל בבנזין)
- נזק שנגרם בעקבות שימוש לא סביר ברכב (כמו למשל נסיעה בכבישים לא מוגדרים, קשירה של חפצים על החלקים החיצוניים של הרכב וכדומה)
- נזק לחלקים הפנימיים של הרכב (אלא אם זה נגרם כתוצאה מתאונה), כתמים, נזקי עישון
- פגיעה בזדון
- אי מתן דיווח על המקרה הביטוחי \\ בריחה ממקום התאונה ללא מסירת פרטים והמתנה למשטרה
- כל נזק שיגרם לרכב ולצד שלישי לא מכוסה אם הנהג היה תחת השפעת אלכוהול או סמים
במקרים שהוזכרו מעלה, האחריות של הלקוח לא בהכרח תוגבל בכסף של הפיקדון (לאיזה צורך משמש הפיקדון בכתבה נפרדת).
אתן מספר דוגמאות מתוך העבר לא רחוק :
מקרה 1
- לקוחה תדלקה רכב דיזל של 9 מקומות בבנזין והצליחה לנסוע אחר כך מספר קילומטרים עד שהרכב נכבה. טעות אנוש מעצבנת, אי תשומת לב על מה שכתוב על מכסה מיכל הדלק ורישיונות הרכב. לצערי, הלקוחה חויבה במחיר של טנק דלק וחשבונית המוסך. נזק של כ- 3000 זלוטי.
מקרה 2
- לקוח איבד את המפתחות של הרכב ביער כשטייל בסלובקיה. כתוצאה מכך – נאלץ לשלם את מחיר המפתח + קנס + עלות שליח עד לסלובקיה + תשלום עבור ימים בהם הרכב היה מושבת (הלקוח קיבל רכב חילופי במקום). נזק של 1500 זלוטי.
מקרה 3
- הלקוח שבר את ידית ההילוכים ברכב אוטומטי (רכב חדש, עם 1000 ק"מ) כי שכח שצריך ללחוץ על כפתור בזמן העברת הילוך. נזק של 1900 זלוטי.
מקרה 4
- לקוח נכנס לשביל עפר שמסומן כשביל אסור לתנועת כלי רכב ,ירד ממנו, הגיע לדרך ללא מוצא ועלה על הסלעים. כתוצאה מכך – 3 צמיגים מפונצ'רים, נזק למרכב התחתון של הרכב, נזק לפגוש ותשלום חילוץ גבוה. הלקוח חויב במלוא העלות של הגרירה, החילוץ וכל הנזקים ברכב. בנוסף – קנס של רשות הפארקים של 2500 זלוטי. מחיר של יום טיול כזה קרוב ל- 20.000 זלוטי.
מקרה 5
- הלקוח, במהלך נסיעה בלילה, פגע ברכב שנסע באיטיות על הכביש, נזרק למעקה בצד השני של הכביש. לנוסעי הרכב לא קרה כלום בנס. הרכב נפגע מכל הצדדים. הנהג החליט לא לעצור ולהמתין למשטרה, לא ניגש כדי למסור פרטים לרכב השני ופשוט נעלם ממקום התאונה. לחברת ההשכרה דיווח רק כעבור 7 שעות. הביטוח לא קיבל את ההסברים של הלקוח, טען שמכיוון שהלקוח לא המתין ולא הזמין משטרה – יש חשד שנהג גם בגילופין. נזק של 130.000 זלוטי. בשלבי הוצאה לפועל בישראל.
רבותיי, בבקשה – תנו דיווח בזמן אם קרה משהו, שאלו אם אתם לא יודעים משהו ותנהגו באחריות. אם תפעלו לפי שלושת העקרונות האלו – היתר מכוסה בביטוח. גם אם זו תאונה עצמית, גם אם הרכב נגנב. ולא משנה מי אשם – אתם או צד שלישי.